Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της Αυτοδιοικητικής Κίνησης Δυτικής Αχαΐας- Α.ΚΙ.Δ.Α. σχετικά με την συνέντευξη του κ. Γκοτσούλια σε τοπικό κανάλι.



Ανακοίνωση της Αυτοδιοικητικής Κίνησης Δυτικής Αχαΐας- Α.ΚΙ.Δ.Α. σχετικά με την συνέντευξη του κ. Γκοτσούλια σε τοπικό κανάλι. 

Σε συνέντευξή την Πέμπτη 6/3/2014, στο τηλεοπτικό σταθμό «LEPANTO», ο επί 16 χρόνια Δήμαρχος του Δήμου Δύμης και νυν υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας Δ. Γκοτσούλιας μίλησε για σημαντικά θέματα που θα επηρεάσουν τις ζωές των πολιτών του Δήμου μας για τις επόμενες γενεές αποφεύγοντας όμως, κατά την άποψη μας εσκεμμένα, να αναφέρει συγκεκριμένες πληροφορίες.

Αρχικά για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου ο κ. Γκοτσούλιας δεν ανέφερε πως σύμφωνα με την πρόταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το κόστος κατασκευής του φράγματος (το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου) μετακυλύετε στην τελική τιμή του νερού που πρέπει να πληρώσει. Πως η τιμή για ένα δημόσιο αγαθό όπως το νερό, θα διαμορφώνεται σύμφωνα με το Νόμο της Προσφοράς και της Ζήτησης, η τιμή αυτή προβλέπεται να φτάσει τα 0.9 ευρώ ανά κ.μ., 7 με 8 φορές πάνω από τη σημερινή τιμή του. Πως σύμφωνα με την πρόταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν προβλέπεται η άρδευση από το φράγμα, παρά μόνο η επιχειρηματική εκμετάλλευση από ιδιώτες του εναπομείναντος ύδατος που δεν θα χρησιμοποιηθεί για την ύδρευση των τριών Δήμων που θα εξυπηρετήσει το φράγμα. Αλλά πάνω από όλα από όλα ο κ. Γκοτσούλιας απέφυγε να αναφέρει πως με αμφισβητήσιμα δεδομένα και λογιστικό προσδιορισμό του κέρδους η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιλέγει να δημιουργήσει μια Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία. Στην εταιρεία αυτή θα συμμετέχει με 30% (σχετική πλειοψηφία των μετοχών μαζί με το Δήμο Πατρέων) στον Φορέα διαχείρισης του έργου η ΒΙΠΕ-Πατρών, η οποία όμως ως «Φορέας Οικονομικών Συμφερόντων» δεν είναι άλλος από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ που ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς από το 2001! Όταν μάλιστα, οι απαιτήσεις της ΒΙ.ΠΕ. σε όγκο ύδατος προβλέπεται να είναι το 19% της ζήτησης νερού του φράγματος.



Συνεχίζοντας ο κ. Γκοτσούλιας περηφανεύτηκε για την αξιοποίηση της παραθαλάσσιας περιοχής στην Κάτω Αχαΐα με τρόπο τουλάχιστον προκλητικό για όσους γνωρίζουν την κατάσταση στις παραλίες μας. Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στο γεγονός ότι ενενήντα εννέα στρέμματα παραθαλάσσιας γης στην Κάτω Αχαΐα προσχώρησαν στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Γκοτσούλιας δεν μίλησε για το δάσος της Στροφυλιάς το οποίο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα οικοσυστήματα όχι μόνο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμφωνα με απόφαση επέρχεται η ιδιωτικοποίηση γεωτεμαχίου 593.418 τ. μ. με σκοπό την κατασκευή γηπέδων τένις(!) καμία αναφορά όμως επί του θέματος από τον υποψήφιο Δήμαρχο.

Για το εργοστάσιο σκουπιδιών που θα δημιουργηθεί στη θέση Φλόκα Αχαΐας δεν ανέφερε πως η χρησιμότητα του έργου αυτού είναι υπό αμφισβήτηση αφού τα σκουπίδια θα μεταφέρονται στη συγκεκριμένη θέση, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα, και στη συνέχεια το υπόλειμμα θα επιστρέφεται πάλι στην Πάτρα για να καεί στον καυστήρα του εργοστασίου "Τιτάν" ή σε κατασκευή που θα γίνει στο χώρο του εργοστασίου! Όλες οι φάσεις κατασκευής του εργοστασίου μέσω ΣΔΙΤ αναφέρονται ως... "ενδεικτικές" και αυτό εγείρει πλήθος υποψιών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Επίσης ενώ ΔΕΝ προσδιορίζεται ο όγκος των σκουπιδιών που απαιτεί η λειτουργία του εργοστασίου το έργο κοστολογείται στα 25.000.000 ευρώ για να κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει προϋπολογισμός του υπό κατασκευή εργοστασίου! Από τα χείλη του υποψηφίου δεν ακούστηκε μια φορά η λέξη ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ καθώς το έργο αυτό δεν την εξυπηρετεί στο ελάχιστο, δεδομένου ότι το κέρδος των εργολάβων θα βασίζεται στον όγκο των σκουπιδιών.

Τέλος στα δεκαέξι χρόνια δημαρχίας του κ. Γκοτσούλια αναφέρθηκε η κατασκευή τριών έργων! Τα αποτελέσματα της διαχείρισής του μπορούμε με επιείκεια να τα χαρακτηρίσουμε ΜΗΔΕΝΙΚΑ! Σε εποχές που το δημόσιο χρήμα υπήρχε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι σήμερα για έργα υποδομής και καλυτέρευσης της τοπικής πραγματικότητας ο κ. Γκοτσούλιας φάνηκε λιγότερος των περιστάσεων.
Για την πολιτική και τα αποτελέσματά της αυτά τα 16 χρόνια στο Δήμο Δύμης, μιλά από μόνη της η σημερινή εικόνα της πόλης μας και του πρώην Δήμου Δύμης.

Κάτω Αχαΐα
21/03/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου